logo Facebook

Foutjes vermijden die resulteren in gewichtstoename

"De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens’. Dit spreekwoord is perfect van toepassing op bepaalde nieuwe eetgewoonten die we aannemen om af te vallen. Jammer genoeg stellen we al snel vast dat deze nieuwe gewoonten maar een geringe invloed hebben op ons gewicht. Gevolg: we zijn gedemotiveerd en hebben de neiging opnieuw onze oude en slechte gewoonten aan te nemen.

 

Te vermijden fouten die leiden tot gewichtstoename

 

 

De voorkeur geven aan light dranken

Deze producten houden de verslaving van onze hersenen aan een zoete smaak in stand. Het is belangrijk om ‘zoet’ te bannen en de voorkeur te geven aan water dat gearomatiseerd is met vruchtensap (citroen of sinaasappel) of munt bijvoorbeeld.

 

Light voedingswaren eten

Light voedingswaren bevatten nog altijd veel suiker en vaak ook veel additieven. Vaak eten we er dubbel zoveel van, zonder erbij stil te staan dat dit niet zo goed is.

 

Niet voldoende proteïnen innemen

Ons lichaam heeft elke dag zijn dosis proteïnen nodig. We halen die uit vlees (kwaliteitsvlees, zonder overmatig gebruik), maar ook uit vis, eieren, zuivelproducten, linzen, quinoa, soja, …

 

Ons volstoppen met superfood

Avocado, amandelen, olijfolie, cranberries, agavesiroop enz. bevatten goede vetten. Maar toch moeten we er niet elke dag grote hoeveelheden van eten. Het is in kleine dosissen dat ze goed zijn voor de gezondheid.

 

Zich tevredenstellen met salades

Salades worden verrijkt met vette ingrediënten: kaas, croutons, spekjes, olijven, … die niet echt een verzadigingsgevoel geven. Resultaat: 2 uur na de maaltijd hebben we honger en beginnen we te knabbelen. Tip: beperk de vette ingrediënten en eet in plaats daarvan een sneetje volkorenbrood.

 

Meer info over goede eetgewoonten : Module ‘obesitas’