logo Facebook

U bent op zoek naar de ziekte: Obesitas

Vrijdag 10 September 2021

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (Efsa) heeft haar akkoord gegeven voor de commercialisering van een superbacterie die toelaat om obesitas te beperken. In België zou het in 2022 op de markt komen.


Vrijdag 07 Mei 2021

Sinds enkele jaren vallen vegetarische diëten in de smaak van zij die streven naar een voeding die meer gezond, evenwichtig en respectvol voor het milieu is. Maar hoe gezond zijn deze diëten ? De Hoge Gezondheidsraad heeft een Advies uitgebracht over deze diëten. Om adviezen en aanbevelingen kennen.


Maandag 22 Juni 2020

Je gezondheid begint in je bord. Tijdens de lockdown zijn er bij velen heel wat kilo's bijgekomen. Om terug te kunnen keren naar je juiste gewicht, hoef je geen dieet te volgen. Evenwichtig eten, dat is een goed recept om al die overtollige kilo's weer kwijt te geraken.


Vrijdag 15 Mei 2020

Volgens onderzoeksinstelling Sciensano is obesitas een risicofactor voor een ernstiger verloop van COVID-19 bij zwaar getroffen patiënten.


Donderdag 31 Januari 2019

Afvallen is een van de sleutelwoorden geworden om gezond te blijven of te worden. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Met de beste intenties nieuwe eetgewoonten aannemen, levert soms tegenovergestelde resultaten en gewichtstoename op. Een lijst van de fouten die we moeten vermijden.


Vrijdag 07 September 2018

Voor kinderen zijn tussendoortjes heel nuttig. Door hun kleine maag eten kinderen telkens kleine hoeveelheden. Ze moeten dus vaak eten. Daarom zijn tussendoortjes nuttig. Maar opgelet: een tussendoortje moet voedingsmiddelen en bereidingen bevatten die goed zijn voor de groei. Meer weten over gezonde tussendoortjes ?


Donderdag 03 Mei 2018

De bacterie Akkermansia municiphila zou aan de basis kunnen liggen van een voedingssupplement dat uw tailleomtrek, gewicht, cholesterol en bloedsuikergehalte op peil houdt. In ieder geval, dat beweert een onderzoeksteam van de UCL, dat hoopt het product in 2021 op de markt te kunnen brengen.


Donderdag 29 Maart 2018

In onze voeding bevinden zich tal van chemische stoffen, waaronder pesticiden, die onze gezondheid aantasten. Deze hormoonontregelende stoffen of hormoonverstoorders (HV’s) veroorzaken bij kinderen ernstige ziekten: obesitas, vroege vruchtbaarheid bij jonge meisjes, diabetes type 2 …. Hoe vermijd je dat deze HV’s hun gezondheid aantasten? Voor tips ?