logo Facebook

U bent op zoek naar de ziekte: Astma

Woensdag 01 December 2021

Piepende ademhaling, droge hoest, beklemmend gevoel... het zijn allemaal kenmerken van astma, een respiratoire aandoening die zo'n 10% van de Belgen treft. Winterse omstandigheden, in het bijzonder koude en droge lucht, zorgen voor nog meer last. Welke voorzorgen kan je nemen ?


Vrijdag 09 April 2021

Door het pollenseizoen steekt allergische rhinitis weer de kop op. Voor patiënten is het belangrijk het onderscheid te kunnen maken tussen de symptomen van rhinitis en die van Covid-19.


Donderdag 24 September 2020

De maatregelen als gevolg van Covid-19 hebben een negatieve impact op patiënten met Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) oftewel Chronische Obstructieve Long Ziekte. Zowel het voortzetten van de behandelingen als de revalidatie verbonden aan fysieke activiteit, zijn noodzakelijk voor de bescherming van deze patiënten.


Woensdag 22 April 2020

Lijdt u aan astma, aan COPD of emfyseem en hebt u vragen over uw inhalatiebehandeling? Kan uw behandeling een risico op besmetting met covid-19 verzwaren? Helemaal niet. Met de app “MyPuff” kunt u de behandeling beter opvolgen.


Maandag 16 Maart 2020

Mannen, ouderen en patiënten met een chronische ziekte (hoge bloeddruk, diabetes, astma) blijken het kwetsbaarst te zijn voor het coronavirus.


Maandag 17 Februari 2020

Regen, wind en vocht: een perfecte cocktail om een verkoudheid te krijgen. Vaak is de verleiding groot om antibiotica te nemen. Toch zijn deze geneesmiddelen in veel gevallen niet aan te raden.


Vrijdag 01 Maart 2019

Het mooie weer in de maand februari heeft de natuur weer tot leven gewekt. De elzen en de hazelaars staan al in bloei. Het begin van een moeilijke periode voor mensen die lijden aan allergieën en astma. Denk eraan de nodige voorzorgen te treffen.


Maandag 23 Juli 2018

Er is deze week een hittegolf op komst, met overdag gemiddelde temperaturen van meer dan 30 graden. Om gezondheidsproblemen te vermijden, moeten voorzorgsmaatregelen worden getroffen, vooral bij risicopersonen: baby’s, bejaarden en mensen met allergieën en astma. Wilt u weten welke voorzorgen u moet nemen?


Vrijdag 09 Februari 2018

Luchtverontreiniging, voornamelijk door diesel, verhoogt rechtstreeks het aantal myocardinfarcten. Zo luidt de conclusie van een Belgische wetenschappelijke studie. Dit belangt u als eerste aan als u in de stad woont.