logo Facebook

U bent op zoek naar de ziekte: Dikkedarmkanker

Donderdag 07 Oktober 2021

Gedurende de maand van de sensibilisering rond borstkanker, circuleert allerhande informatie over het onderwerp borstkanker. Zowel juiste informatie als « fake news », zoals de bewering dat de beha borstkanker kan veroorzaken. Deze bewering is fout. Meer uitleg.


Woensdag 07 Juli 2021

Onderzoekers van de Harvard Medical School identificeerden een specifieke DNA-mutatie gelinkt aan een hoge consumptie van rood vlees, die colorectale kanker veroorzaakt.


Maandag 21 Juni 2021

DHA, een omega 3, kan kankercellen doden. Dat zijn de resultaten van een studie door 3 onderzoekers van de UCL. Een ontdekking die zou kunnen leiden tot de inname van omega 3, als aanvulling op de bestaande behandelingen om tumoren te doden.


Donderdag 25 Maart 2021

Elk jaar worden in België zo'n 8.000 gevallen van dikkedarmkanker vastgesteld. Als de kanker in een vroegtijdig stadium wordt vastgesteld, is er 9 kansen op 10 op genezing. Het is dus zeer nuttig je vanaf je 50ste te laten screenen.


Vrijdag 05 Februari 2021

Voor tal van kankers geldt : hoe eerder ze opgespoord worden hoe beter ze behandeld kunnen worden. Je regelmatig laten screenen en waakzaam zijn voor alarmsignalen, wordt dan ook ten zeerste aangeraden.


Donderdag 02 Juli 2020

In 10 jaar tijd is het aantal gevallen van huidkanker verdrievoudigd. Een pigmentvlek op de huid die van uitzicht verandert kan wijzen op een melanoom. Zo herkent u een verdachte vlek


Maandag 04 Mei 2020

Tussen de 50 en 74 jaar is screening op colorectale kanker belangrijk. In deze COVID-19-tijden blijven screeningtests essentieel voor de vroegtijdige opsporing en behandeling van eventuele problemen.


Donderdag 14 Maart 2019

In België krijgen elk jaar 9000 mensen de diagnose van dikkedarmkanker. Dit is de meest voorkomende kanker, na longkanker. Goed nieuws: in 2/3 van de gevallen kan dikkedarmkanker genezen worden als de diagnose tijdig wordt gesteld. Vandaar het belang van een vroegtijdige opsporing.


Vrijdag 07 December 2018

Buikpijn, diarree, verstopping, opgeblazenheid: deze verschillende problemen houden vaak verband met het prikkelbaredarmsyndroom, dat 1 op de 2 Belgen treft. Bij personen ouder dan 50 moeten de aan dit syndroom verbonden symptomen aanzetten tot een screening om een ziekte als darmkanker uit te sluiten. Darmkanker is de op één na frequentste kanker bij vrouwen en de op 2 na belangrijkste bij mannen. Voor meer informatie over dit syndroom


Vrijdag 08 Juni 2018

Een ‘grote vooruitgang’, dat zeiden de kankerdeskundigen die deze week in Chicago een congres bijwoonden over verschillende studies die aantonen dat men op termijn geen chemotherapie meer zou moeten toepassen om bepaalde vormen van borst- of longkanker te behandelen, dankzij de immunotherapie die misselijkheid, haaruitval, vermoeidheid enz. vermijdt.


Vrijdag 16 Maart 2018

Moeten we stoppen met het eten van rood vlees na het Veviba-schandaal? De dierlijke eiwitten in onder andere rood vlees zijn noodzakelijk voor de goede werking van ons organisme. Maar we mogen ook niet overdrijven. Lees hier het advies van de Hoge Gezondheidsraad >>>


Vrijdag 16 Februari 2018

Zal er binnenkort een vaccin zijn om kanker te genezen? Dat is heel goed mogelijk! Onderzoekers hebben onlangs de resultaten bekendgemaakt van een studie die werd uitgevoerd bij muizen met een lymfoom. De conclusies tonen aan dat het mogelijk is om niet alleen de oorspronkelijke tumor maar ook de uitzaaiingen (metastasen) te vernietigen, en dat met maar heel weinig bijwerkingen.