logo Facebook

U bent op zoek naar de ziekte: Hypertensie

Donderdag 19 Augustus 2021

Bij een trombose is er een bloedklonter in de aders of de slagaders. Dit kan soms ernstige complicaties tot gevolg hebben. Bepaalde omstandigheden in het leven van een vrouw verhogen het risico op trombose : het gebruik van de pil, zwangerschap en menopauze.


Maandag 17 Mei 2021

Heb je last van hoge bloeddruk of is er iemand uit je omgeving die er last van heeft? COVID-19 en stress zijn twee risicofactoren. Een dagelijkse meting van de bloeddruk is nuttig. De app « My BP control » kan hierbij helpen.


Vrijdag 19 Februari 2021

De vaccinatie tegen Covid-19 komt op een hogere snelheid. Alle Belgen boven de 18 jaar zullen per post, sms of email een uitnodiging ontvangen om zich naar een vaccinatiecentrum te begeven. > om te weten wanneer jij aan de beurt bent.


Donderdag 05 November 2020

Sinds het begin van de Covid-19 crisis, wordt er veel en vaak contradictorisch gecommuniceerd over geneesmiddelen en de interactie ervan met het virus. Hier alvast meer info over de meest courante geneesmiddelen.


Vrijdag 18 September 2020

Deze winter moeten we niet alleen weerstand bieden aan het risico op Covid-19 maar ook aan de gebruikelijke infecties (verkoudheid, griep, bronchitis...). Bovenop de noodzakelijke maatregelen wat betreft hygiëne, dringt één maatregel zich op : je weerstand versterken.


Vrijdag 17 April 2020

Geen enkele klinische studie toonde aan dat bepaalde antihypertensiva het risico op COVID-19 verhogen. Daarom wordt aanbevolen de lopende behandelingen niet te onderbreken


Zondag 26 Januari 2020

Een maand zonder alcohol, dat is het voorstel van de Stichting tegen Kanker in februari. Eén Belg op vijf neemt eraan deel. Een challenge die het lichaam goed doet en u een energieboost geeft.


Vrijdag 27 December 2019

Gelukkig nieuwjaar en een goede gezondheid! Om deze wens concreet vorm te geven moet iedereen zijn eigen prioriteiten stellen. Met haalbare doelstellingen en dankzij goede plannen. Het is aan u om te kiezen tussen soms originele voornemens.


Maandag 23 December 2019

Hebt u een hoge bloeddruk en volgt u een zoutarm dieet? Eet dan niet te veel oesters. Het vele zout dat in deze schaaldieren zit kan een risico op acuut longoedeem met zich meebrengen.


Maandag 27 Mei 2019

Hypertensie en slechte cholesterol gaan vaak hand in hand bij dezelfde patiënt, vooral in geval van overgewicht. Iemand die aan deze twee ziektes lijdt, loopt vier keer meer risico op een hartaanval of een beroerte. Wat te doen om het cardiovasculaire risico te verminderen?


Vrijdag 18 Januari 2019

Door uw bloeddruk te meten, hebt u zicht op de gezondheid van uw aders. Een hoge bloeddruk verhoogt de risico’s op hart- (infarct), hersen- (CVA) en nieraandoeningen (chronische insufficiëntie). Het is dus belangrijk om uw bloeddruk minstens 1 x per jaar te laten controleren, zelfs als u zich goed voelt.


Vrijdag 14 December 2018

In België wordt om de 30 minuten 1 persoon het slachtoffer van een cerebrovasculair accident (CVA). Arteriële hypertensie is de belangrijkste risicofactor voor CVA. Het is dus essentieel hypertensie onder controle te krijgen door tips voor gezond leven in de praktijk te brengen.


Vrijdag 16 November 2018

Bijna 2,5 miljoen Belgen lijden aan hypertensie. Tien tot vijftien procent van deze patiënten zijn resistent tegen de geneesmiddelen die ze voorgeschreven krijgen. Volgens een recente studie, uitgevoerd in de Cliniques Universitaires Saint-Luc (Brussel), zouden psychologische factoren deze resistentie tegen de behandeling kunnen verklaren. Meer lezen over psychologische factoren?


Maandag 28 Mei 2018

Op 31 mei is het Werelddag zonder tabak. Ter gelegenheid daarvan bieden 67 ziekenhuizen informatie en nicotine-afhankelijkheidstests aan. Sommige organiseren een test om de reële longleeftijd te bepalen. Een roker verliest bijna 9 jaar aan levensverwachting vergeleken met een niet-roker. Voor vrouwen die roken, is dat bijna 6 jaar.