logo Facebook

U bent op zoek naar de ziekte: Vaccinatie bij kinderen

Dinsdag 21 December 2021

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar zullen vanaf begin 2022 kunnen gevaccineerd worden tegen Covid. De vaccinatie zal gebeuren op vrijwillige basis met de toestemming van beide ouders. Het Covid Safe Ticket zal niet van toepassing zijn, wat de vaccinatiestatus van het kind ook is.


Donderdag 23 September 2021

De voorbije winter waren er heel weinig gevallen van griep wat de komende winter leidt tot een vermindering van de natuurlijke immuniteit bij de bevolking en een risico op verhoogde transmissie van griep. Wie dient prioritair gevaccineerd te worden ?


Vrijdag 23 April 2021

Elke dag roept Covid-19 vragen en kwesties op. De Belgian Pediatric Covid-19 Task Force formuleert regelmatig adviezen betreffende kinderen. Meer weten over testen en vaccinaties.


Vrijdag 22 Januari 2021

Door de Covid-19-crisis is er een daling van de inentingen bij baby’s en kinderen. De vaccinaties tegen kinkhoest, difterie, bof, mazelen, hepatitis B en zo meer blijven echter sterk aanbevolen.


Woensdag 06 Januari 2021

Vaarwel 2020. Welkom 2021, bron van hoop om de Covid-19 crisis te overwinnen. De vaccinatiecampagne is begonnen en sommige geneesmiddelen hebben hun efficiëntie bewezen.


Vrijdag 04 December 2020

Kunnen huisdieren het Covid-19 virus overbrengen ? Hoe zit het nu met de verspreiding van het virus bij dieren en de overbrenging op de mens, na de massale slachting van nertsen in Denemarken? Tijd om hier nader op in te gaan.


Vrijdag 23 Oktober 2020

Als gevolg van Covid-19 heeft het aantal ongelukken te wijten aan het verkeerd gebruik van bepaalde chemische producten een recordhoogte bereikt. Gebruik deze producten dan ook met de nodige voorzichtigheid en met mate. Enkele tips voor een goed gebruik.


Maandag 12 Oktober 2020

“Heb ik het coronavirus opgelopen?” Met kouder weer voor de deur is dat een vraag die waarschijnlijk veel mensen zich zullen stellen. Griep? Een verkoudheid? Covid-19? Kunnen de symptomen uitsluitsel geven?


Vrijdag 04 September 2020

In deze Covid-19 tijden is het cruciaal dat risicopersonen zoveel mogelijk gevaccineerd worden tegen de griep. Het doel : vermijden dat ons gezondheidssysteem overbelast wordt deze winter. Wie zijn de risicopersonen die zich moeten laten vaccineren?


Vrijdag 20 Maart 2020

Moeten we tijdens de COVID-19-crisis de kindervaccinaties onderbreken? De besluiten zijn anders in Vlaanderen dan in de Federatie Wallonië-Brussel


Maandag 27 Mei 2019

Aan de vooravond van de grote vakantie is het nuttig om na te gaan of u en uw gezinsleden voldoende zijn ingeënt tegen tetanus. Deze besmettelijke ziekte is wereldwijd aanwezig. 40 tot 50% van de personen die besmet raken met tetanus, overlijdt hieraan.


Donderdag 10 Januari 2019

Het winterweer is bevorderlijk voor verkoudheden en griep: twee ziektes waarvan de symptomen vaak met elkaar verward worden. Maar het is belangrijk om een correcte diagnose te stellen. Een verkoudheid is immers minder erg, maar griep kan mogelijk ernstige complicaties hebben, vooral bij zwangere vrouwen, kinderen en senioren. Om de symptomen te identificeren


Donderdag 29 November 2018

Pneumokokken zijn geduchte bacteriën die longontsteking, meningitis en sepsis veroorzaken bij ouderen. In 2015 zouden ze in België verantwoordelijk geweest zijn voor 5.800 ziekenhuisopnames en 430 sterfgevallen. Er bestaan vaccins en die zijn aanbevolen voor personen tussen 50 en 84 jaar. Meer over vaccins.


Vrijdag 26 Oktober 2018

Voorkomen is beter dan genezen”. Deze uitdrukking geldt zeker voor de griep. Om besmetting met deze infectieziekte de komende weken te vermijden, is vaccinatie belangrijk. Dat is zeker het geval voor personen met een risico op complicaties. Loopt u of een familielid een risico op complicaties?


Donderdag 30 Augustus 2018

In 2018 is het aantal gevallen van mazelen heel sterk toegenomen in Europa. België blijft niet gespaard. Mazelen is een zeer besmettelijke virale respiratoire ziekte die zich gemakkelijk verspreidt. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is dit een van de grootste oorzaken van sterfte bij jonge kinderen. Er bestaat een vaccin om mazelen te bestrijden. Jammer genoeg is de vaccinale dekking in ons land momenteel ontoereikend om een epidemie te vermijden. Meer info over de vaccinatie tegen mazelen.