logo Facebook

U bent op zoek naar de ziekte: Diarree

Dinsdag 09 November 2021

Na een sombere zomer staan de vitamine D-reserves bij kinderen op hun laagste peil. Het is aanbevolen hun immuunsysteem te versterken dankzij een dagelijks supplement vitamine D om zo wintervirussen te bestrijden (verkoudheden, bronchiolitis, griep...).


Donderdag 03 Juni 2021

Iedereen beschikt, vanaf de geboorte, over zonnekapitaal waardoor de huid zich kan beschermen tegen de zon. Vanaf de vroege kindertijd moet dit kapitaal bewaard blijven dankzij enkele regels. Om meer te weten over die regels.


Woensdag 10 Maart 2021

Onvoldoende vitamine D leidt tot zwaardere vormen van COVID-19, in het bijzonder bij kwetsbare personen. De dagelijkse inname van een supplement vitamine D wordt aanbevolen om het immuunsysteem een boost te geven. Y.Care


Woensdag 08 Juli 2020

Na de lockdown hebben velen de weg naar het restaurant teruggevonden. Een uitstekend idee op voorwaarde dat je uiterst nauwkeurig de hygiënische regels respecteert zoals ze door de Nationale Veiligheidsraad werden opgesteld. Een overzicht van de maatregelen.


Woensdag 26 Februari 2020

Griep, verkoudheden, keelontstekingen, … verspreiden zich gemakkelijk onder de bevolking. Enkele eenvoudige handelingen kunnen de overdracht van de NKO aandoeningen sterk verminderen. “Ontdek de juiste handelingen” .


Maandag 27 Mei 2019

Leve zon en vakantie na een somber voorjaar! Opgelet dat u zich niet te veel blootstelt aan de zon. Er worden steeds meer gevallen van huidkanker gediagnosticeerd. Loopt u risico om een melanoom te ontwikkelen?


Donderdag 18 Oktober 2018

Met jojoënde temperaturen en een toenemende vochtigheid, slaan ook de verkoudheden weer toe, vooral bij kinderen. Het verkoudheidsvirus is niet ernstig maar tast wel het welzijn van de baby aan. Ouders moeten waakzaam blijven en maatregelen nemen.


Donderdag 04 Oktober 2018

Oktober is de maand van de voorlichting in het kader van de strijd tegen borstkanker. Nagenoeg 50 % van de borstkankerdiagnoses betreft vrouwen tussen 50 en 69 jaar. Toch doet één vrouw op drie in deze leeftijdscategorie niet aan borstkankerscreening. Daarom is de vzw Think Pink gestart met een nationale sensibilisatiecampagne.


Vrijdag 21 September 2018

Enkele dagen geleden dook in het zuiden van België de Afrikaanse varkenspest op. De ziekte bij everzwijnen is zeer besmettelijk. Ze kan zich razendsnel verspreiden en gedomesticeerde varkens besmetten. Wat zijn de effecten van de Afrikaanse varkenspest op de mens? Voor meer informatie.


Vrijdag 13 Juli 2018

Hormoonontregelaars, zoals bisfenol of ftalaten, worden ervan verdacht een rol te spelen in verschillende hormoonafhankelijke kankers (borst, baarmoeder, prostaat, teelballen), maar ook in moeilijkheden om zwanger te worden, diabetes en obesitas. Eén tip: zo veel mogelijk contact met hormoonontregelaars vermijden, zeker voor zwangere vrouwen, moeders die borstvoeding geven en kinderen.


Vrijdag 29 Juni 2018

Bij warm weer is het belangrijk dat baby’s en kleine kinderen regelmatig en voldoende drinken. Een tekort aan water kan in enkele uren leiden tot een risico op uitdroging. Laat ons ook niet vergeten dat een baby niet kan zeggen dat hij dorst heeft.


Vrijdag 01 Juni 2018

Salmonella in etenswaren, bacteriën in niet-drinkbaar water, turista bij de reiziger, … Stuk voor stuk leiden ze tot darmproblemen (diarree). Bovendien kan dit gepaard gaan met mogelijk gevaarlijke uitdroging bij risicopersonen: baby’s en bejaarden.


Maandag 12 Maart 2018

Onderzoekers hebben de gegevens van 39 eerder gepubliceerde studies bestudeerd over "sexting"-gewoontes" (dwz het versturen van sms'jes met een seksueel karakter). Deze studies betreffen 110.380 tieners met een gemiddelde leeftijd van 15 jaar. De resultaten hiervan zijn verhelderend >> klik om meer te leren.


Vrijdag 02 Maart 2018

Bestaat er een link tussen een belangrijke en regelmatige alcoholconsumptie en de risico op vroegtijdige dementie? Een studie uitgevoerd in verschillende franse ziekenhuizen werd in de "LANCET Public Health" gepubliceerd. Deze studie heeft aangetoond dat er bij meer dan 57 000 geobserveerde casussen tussen 2008 en 2013, vroegtijdige dementie aanwezig was. Meer dan de helft van de casussen waren direct toe te schrijven aan hersenschade, deze gerelateerd aan alcohol (39%), ofwel door overmatig alcoholgebruik (18%)