logo Facebook

COVID-19: hoe omgaan met de stress?

De COVID-19-crisis zorgt voor begrijpelijke stress bij iedereen. Om met de onzekerheid om te gaan, moet men het dagelijks leven voor zichzelf en de familie voortdurend heruitvinden. Anders gezegd: “je moet op je tanden bijten”.

Hier zijn 6 tips van het Belgische Rode Kruis om de stress tijdens de COVID-19-crisis te beheersen.

 1. Blijf in contact
  Communiceer met uw familie, uw naasten en uw vrienden. Praat met vertrouwenspersonen. Het is belangrijk voor uw gemoedstoestand om in contact te blijven.

 2. Gebruik betrouwbare informatiebronnen
  Informeer uzelf en blijf op de hoogte. Gebruik betrouwbare informatiebronnen zoals www.info-coronavirus.be en raadpleeg de media (radio, tv, kranten en tijdschriften) waarvoor journalisten de informatie vergaren.

 3. Beperk onnodige drukte
  Beperk de tijd die u en uw familie tv kijken, radio luisteren en de krant lezen. Te veel informatie is een bron van angst die nodeloos negatieve emoties teweeg breng.

 4. Behoud een gezonde levensstijl
  Houd, indien mogelijk, een regelmatig levensritme aan (of neem het aan) met evenwichtige maaltijden, een goede nachtrust en sociale contacten op afstand.

 5. Gebruik ontspanningstechnieken
  Als u technieken kent om te ontspannen, pas ze dan toe. Ze zullen u helpen de rust te bewaren of terug te vinden, vooral wanneer u gespannen bent.

 6. Indien nodig, vraag hulp
  Als u het gevoel hebt dat u geen controle meer hebt over de situatie, dat u het niet meer aankunt, neem dan contact op met een luisterdienst of een zorgverlener. Zij zullen u advies geven.

 

Meer weten

Voor alle informatie over COVID-19 : www.info-coronavirus.be