logo Facebook

5 superfoods om uw afweersysteem te versterken op natuurlijke wijze

Slecht weer staat vaak gelijk aan gezondheidsproblemen. Ons immuunsysteem wordt zwaar op de proef gesteld door bacteriën en virussen. Daarom is het belangrijk dat wij onze afweer versterken en ons zo goed mogelijk wapenen tegen gezondheidsproblemen.

 

 

5 superfoods voor een betere afweer

 

Citrusvruchten zitten boordevol vitamines. Eén sinaasappel of het sap van twee citroenen volstaat om in de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C te voorzien. Bovendien maken verteringsbevorderende en antiseptische eigenschappen van citroen de ideale bondgenoot tegen maagproblemen en winterverkoudheid.

 

Schaalvruchten bieden het lichaam een weldoende cocktail. Walnoten, hazelnoten, amandelen, pistaches enz. zijn rijk aan omega 3-vetzuren, vitamines, polyfenolen en ook mineralen. Schaalvruchten zijn over het algemeen bevorderlijk voor de cardiovasculaire gezondheid en brengen de cholesterolwaarden in evenwicht.

 

Haver is goed voor het hart. Als geen ander voedingsmiddel helpt haver tegen vermoeidheid of overspanning. Deze bron van antioxidanten en vitamine E biedt bovendien antiverouderingseffecten. Om diabetes te voorkomen, wordt één soeplepel haverzemelen per dag aangeraden.

 

Zeewier barst van de mineralen. Kombu, nori, wakame zijn rijk aan proteïnen, zachte vezels en vitamines, waaronder het kostbare B12. De zeegroenten vullen ook een tekort aan jodium aan.

 

Paddenstoelen worden ook wel "plantaardig vlees" genoemd. Ze staan bekend om hun hoog gehalte aan eiwitten en carotenoïden, die een sterke antioxidatieve werking hebben. Toch bevatten paddenstoelen minder dan 35 kcalorieën per 100 gram. Ze leveren ook vitamine D, een stof die absoluut onmisbaar is voor sterke botten.

 

 

Meer informatie over goede voedingsmiddelen