> klik om meer te le" /> > klik om meer te le" />
logo Facebook

Smartphone en sex: noodzaak om de jeugd te leiden !

De studie toont aan dat minstens één op de vier tieners sms’jes en e-mails met expliciete seksuele inhoud ontvangt. Daarbij verzendt 1 op de 7 tieners "seksteksten" (teksten met seksuele connotaties).

 

Hoewel sexting beschouwd mag worden als een gezonde manier voor tieners om hun seksualiteit en intimiteit te kunnen verkennen, komt dit misschien over als cyberpestenals dit zonder toestemming gebeurd of geforceerd gedaan wordt. De gevolgen hiervan kunnen gevaarlijk zijn voor de mentale gezondheid.In elk geval is dit de waarschuwing van de hoofdauteur van de studie, Sheri Madigan, van het onderzoeksinstituut van het Alberta Children's Hospital en de universiteit van Calgary in Canada.

 

Volgens de studie heeft meer dan één tiener op 10 een "sexting" verzonden zonder toestemming en één op 12 heeft zijn eigen teksten al zien gedeeld worden zonder zijn goedkeuring.

 

Madigan vervolgt: "Tegenwoordig, maken tieners geen onderscheid tussen hun online- en offlineleven". En omdat de meeste onder hen een smartphone krijgen op een gemiddelde leeftijd van 10 jaar, raadt professor Madigan ouders aan om het “sexting”-onderwerp vroeg met hun tieners te bespreken en het zo over veilige seksuele praktijken en privacybescherming te kunnen hebben.