logo Facebook

Na de Covid lockdown: in alle veiligheid op restaurant gaan

Velen hebben de weg naar het restaurant teruggevonden na vele maanden lockdown wegens Covid-19.

Om volop te kunnen genieten van deze gezellige en wellicht ook gastronomische momenten, is het echter belangrijk om de verschillende hygiënische regels « naar de letter » te respecteren.

 

Te respecteren regels door de restauranthouders in België

  • een afstand van (minimum) 1,5 m tussen de tafels
  • het verplicht dragen van een mondmasker door het personeel;
  • maximum 10 personen per tafel 
  • ter beschikking stellen van hydroalcoholische handgel bij de ingang (en mogelijk ook aan tafel);
  • papieren tafelkleden en servetten;
  • servetten voor éénmalig gebruik in papier of textiel in de toiletten;
  • voorkeur voor virtuele menu's of op uitstalbord;
  • betalingen bij voorkeur met bankkaart of contactloos;
  • het regelmatig desinfecteren van tafels, stoelen en toiletten;
  •  sluiten van de zaak om 1u 's nachts.

 

Te respecteren regels door de klanten

  • het restaurant zorgvuldig uitkiezen. Indien mogelijk vooraf nagaan of de restauranthouder wel degelijk de hygiënische maatregelen toepast, vooral als je in het buitenland bent (let wel: de maatregelen verschillen per land).
  • de voorkeur geven aan een terras als het restaurant er één heeft. Het risico op besmetting is minder groot buiten gezien de betere ventilatie;
  • zich zo weinig mogelijk verplaatsen in het restaurant en, indien mogelijk, met een mondmasker (niet verplicht)
  • enkel papieren servetten gebruiken in het toilet. En gebruik anders hydroalcoholische handgel.
  • geen papieren menu's aanraken en de voorkeur geven aan « virtuele » menu's;
  • hydroalcoholische handgel gebruiken voor en na de maaltijd.

 

Smakelijk !

En vergeet niet…

« de gezondheid van elk van ons hangt af van ieders burgerzin voor hygiëne »