logo Facebook

Zikavirus

Inhoudtafel | Tekengrootte A A A
Menu
Menu verbergen
Meer informatie

Goeiedag,

Sinds het begin van 2016, is het ZIKA virus niet meer uit de media weg te slaan. Er circuleert vandaag heel wat informatie, sommige geruststellend andere alarmerend. Om antwoord te bieden aan deze stroom van informatie heeft het platform Mijnthuisdoktermijngezondheid besloten, om samen met de artsen van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, bekend om haar expertise op het gebied van infectieziekten, een balans te maken over deze ziekte.

Elke vraag wordt door een arts beantwoord in een videofragment. Als u meer informatie over het onderwerp wenst, kan u daarvoor best terecht op www.itg.be.

Wanneer één van uw patiënten vragen heeft over het Zika virus, kan u hem of haar verwijzen naar mijnthuisdoktermijngezondheid. Zij vinden er de juiste medische en wetenschappelijk gevalideerde informatie en verwijzingen naar verschillende officiële websites ( Dienst Buitenlandse Zaken, …)

Vragen Antwoorden:

1Wat is het ZIKA virus en hoe wordt het verspreid? Bekijk de video

2Welke landen worden momenteel getroffen door het ZIKA virus?Bekijk de video

3Wat is het advies voor mensen die momenteel afreizen naar de gebieden waar een uitbraak van het ZIKA virus gaande is?Bekijk de video

4Wat zijn de preventieve maatregelen die men kan nemen om niet met het ZIKA virus besmet te raken? Bekijk de video

5Wat zijn de symptomen van het ZIKA virus? Bekijk de video

1 / 3