Dieet

Dieet

In geval van diarree moet de patiënt voldoende vocht binnenkrijgen: water, thee, soep of ontvette bouillon. Suiker of alcohol bevattende dranken en koffie moeten vermeden worden. Qua voedingsmiddelen gaat de voorkeur uit naar rijst, aardappelen of pasta. Die moeten goed gekookt en gezouten zijn, om de opname van vocht in de darmen te bevorderen. Enkel yoghurt 0% is heilzaam. Het is niet nodig om vlees volledig te schrappen maar voorzichtigheid is geboden. Vette voedingsmiddelen moeten vermeden worden. Iemand met diarree zal zelf voelen wanneer hij/zij weer geleidelijk en voorzichtig normaal kan eten. Licht eten is belangrijk, zonder te forceren. Mensen met ontstekingsziekten van de darmen hebben baat bij een gevarieerde voeding maar zonder te veel vetten. In geval van allergie of intolerantie moet het voedingsmiddel dat de diarree veroorzaakt, vermeden worden (lactose, gluten…).

Aan te raden: Water, Thee, Soep, Bouillon, Rijst, Aardappelen, Pasta, Yoghurt (0%).