logo Facebook

U bent op zoek naar de ziekte: Vaccinatie bij kinderen

Maandag 27 Mei 2019

Aan de vooravond van de grote vakantie is het nuttig om na te gaan of u en uw gezinsleden voldoende zijn ingeënt tegen tetanus. Deze besmettelijke ziekte is wereldwijd aanwezig. 40 tot 50% van de personen die besmet raken met tetanus, overlijdt hieraan.


Donderdag 10 Januari 2019

Het winterweer is bevorderlijk voor verkoudheden en griep: twee ziektes waarvan de symptomen vaak met elkaar verward worden. Maar het is belangrijk om een correcte diagnose te stellen. Een verkoudheid is immers minder erg, maar griep kan mogelijk ernstige complicaties hebben, vooral bij zwangere vrouwen, kinderen en senioren. Om de symptomen te identificeren


Donderdag 29 November 2018

Pneumokokken zijn geduchte bacteriën die longontsteking, meningitis en sepsis veroorzaken bij ouderen. In 2015 zouden ze in België verantwoordelijk geweest zijn voor 5.800 ziekenhuisopnames en 430 sterfgevallen. Er bestaan vaccins en die zijn aanbevolen voor personen tussen 50 en 84 jaar. Meer over vaccins.


Vrijdag 26 Oktober 2018

Voorkomen is beter dan genezen”. Deze uitdrukking geldt zeker voor de griep. Om besmetting met deze infectieziekte de komende weken te vermijden, is vaccinatie belangrijk. Dat is zeker het geval voor personen met een risico op complicaties. Loopt u of een familielid een risico op complicaties?


Donderdag 30 Augustus 2018

In 2018 is het aantal gevallen van mazelen heel sterk toegenomen in Europa. België blijft niet gespaard. Mazelen is een zeer besmettelijke virale respiratoire ziekte die zich gemakkelijk verspreidt. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is dit een van de grootste oorzaken van sterfte bij jonge kinderen. Er bestaat een vaccin om mazelen te bestrijden. Jammer genoeg is de vaccinale dekking in ons land momenteel ontoereikend om een epidemie te vermijden. Meer info over de vaccinatie tegen mazelen.