logo Facebook

U bent op zoek naar de ziekte: Obesitas

Donderdag 31 Januari 2019

Afvallen is een van de sleutelwoorden geworden om gezond te blijven of te worden. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Met de beste intenties nieuwe eetgewoonten aannemen, levert soms tegenovergestelde resultaten en gewichtstoename op. Een lijst van de fouten die we moeten vermijden.


Vrijdag 07 September 2018

Voor kinderen zijn tussendoortjes heel nuttig. Door hun kleine maag eten kinderen telkens kleine hoeveelheden. Ze moeten dus vaak eten. Daarom zijn tussendoortjes nuttig. Maar opgelet: een tussendoortje moet voedingsmiddelen en bereidingen bevatten die goed zijn voor de groei. Meer weten over gezonde tussendoortjes ?


Donderdag 03 Mei 2018

De bacterie Akkermansia municiphila zou aan de basis kunnen liggen van een voedingssupplement dat uw tailleomtrek, gewicht, cholesterol en bloedsuikergehalte op peil houdt. In ieder geval, dat beweert een onderzoeksteam van de UCL, dat hoopt het product in 2021 op de markt te kunnen brengen.


Donderdag 29 Maart 2018

In onze voeding bevinden zich tal van chemische stoffen, waaronder pesticiden, die onze gezondheid aantasten. Deze hormoonontregelende stoffen of hormoonverstoorders (HV’s) veroorzaken bij kinderen ernstige ziekten: obesitas, vroege vruchtbaarheid bij jonge meisjes, diabetes type 2 …. Hoe vermijd je dat deze HV’s hun gezondheid aantasten? Voor tips ?