logo Facebook

U bent op zoek naar de ziekte: Hypertensie

Maandag 27 Mei 2019

Hypertensie en slechte cholesterol gaan vaak hand in hand bij dezelfde patiënt, vooral in geval van overgewicht. Iemand die aan deze twee ziektes lijdt, loopt vier keer meer risico op een hartaanval of een beroerte. Wat te doen om het cardiovasculaire risico te verminderen?


Vrijdag 18 Januari 2019

Door uw bloeddruk te meten, hebt u zicht op de gezondheid van uw aders. Een hoge bloeddruk verhoogt de risico’s op hart- (infarct), hersen- (CVA) en nieraandoeningen (chronische insufficiëntie). Het is dus belangrijk om uw bloeddruk minstens 1 x per jaar te laten controleren, zelfs als u zich goed voelt.


Vrijdag 14 December 2018

In België wordt om de 30 minuten 1 persoon het slachtoffer van een cerebrovasculair accident (CVA). Arteriële hypertensie is de belangrijkste risicofactor voor CVA. Het is dus essentieel hypertensie onder controle te krijgen door tips voor gezond leven in de praktijk te brengen.


Vrijdag 16 November 2018

Bijna 2,5 miljoen Belgen lijden aan hypertensie. Tien tot vijftien procent van deze patiënten zijn resistent tegen de geneesmiddelen die ze voorgeschreven krijgen. Volgens een recente studie, uitgevoerd in de Cliniques Universitaires Saint-Luc (Brussel), zouden psychologische factoren deze resistentie tegen de behandeling kunnen verklaren. Meer lezen over psychologische factoren?


Maandag 28 Mei 2018

Op 31 mei is het Werelddag zonder tabak. Ter gelegenheid daarvan bieden 67 ziekenhuizen informatie en nicotine-afhankelijkheidstests aan. Sommige organiseren een test om de reële longleeftijd te bepalen. Een roker verliest bijna 9 jaar aan levensverwachting vergeleken met een niet-roker. Voor vrouwen die roken, is dat bijna 6 jaar.