logo Facebook

U bent op zoek naar de ziekte: Dikkedarmkanker

Donderdag 14 Maart 2019

In België krijgen elk jaar 9000 mensen de diagnose van dikkedarmkanker. Dit is de meest voorkomende kanker, na longkanker. Goed nieuws: in 2/3 van de gevallen kan dikkedarmkanker genezen worden als de diagnose tijdig wordt gesteld. Vandaar het belang van een vroegtijdige opsporing.


Vrijdag 07 December 2018

Buikpijn, diarree, verstopping, opgeblazenheid: deze verschillende problemen houden vaak verband met het prikkelbaredarmsyndroom, dat 1 op de 2 Belgen treft. Bij personen ouder dan 50 moeten de aan dit syndroom verbonden symptomen aanzetten tot een screening om een ziekte als darmkanker uit te sluiten. Darmkanker is de op één na frequentste kanker bij vrouwen en de op 2 na belangrijkste bij mannen. Voor meer informatie over dit syndroom


Vrijdag 08 Juni 2018

Een ‘grote vooruitgang’, dat zeiden de kankerdeskundigen die deze week in Chicago een congres bijwoonden over verschillende studies die aantonen dat men op termijn geen chemotherapie meer zou moeten toepassen om bepaalde vormen van borst- of longkanker te behandelen, dankzij de immunotherapie die misselijkheid, haaruitval, vermoeidheid enz. vermijdt.


Vrijdag 16 Maart 2018

Moeten we stoppen met het eten van rood vlees na het Veviba-schandaal? De dierlijke eiwitten in onder andere rood vlees zijn noodzakelijk voor de goede werking van ons organisme. Maar we mogen ook niet overdrijven. Lees hier het advies van de Hoge Gezondheidsraad >>>


Vrijdag 16 Februari 2018

Zal er binnenkort een vaccin zijn om kanker te genezen? Dat is heel goed mogelijk! Onderzoekers hebben onlangs de resultaten bekendgemaakt van een studie die werd uitgevoerd bij muizen met een lymfoom. De conclusies tonen aan dat het mogelijk is om niet alleen de oorspronkelijke tumor maar ook de uitzaaiingen (metastasen) te vernietigen, en dat met maar heel weinig bijwerkingen.