logo Facebook

Zikavirus

Inhoudtafel | Tekengrootte A A A
Menu
Menu verbergen
Meer informatie

Goeiedag,

Sinds het begin van 2016, is het ZIKA virus niet meer uit de media weg te slaan. Er circuleert vandaag heel wat informatie, sommige geruststellend andere alarmerend. Om antwoord te bieden aan deze stroom van informatie heeft het platform Mijnthuisdoktermijngezondheid besloten, om samen met de artsen van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, bekend om haar expertise op het gebied van infectieziekten, een balans te maken over deze ziekte.

Elke vraag wordt door een arts beantwoord in een videofragment. Als u meer informatie over het onderwerp wenst, kan u daarvoor best terecht op www.itg.be.

Wanneer één van uw patiënten vragen heeft over het Zika virus, kan u hem of haar verwijzen naar mijnthuisdoktermijngezondheid. Zij vinden er de juiste medische en wetenschappelijk gevalideerde informatie en verwijzingen naar verschillende officiële websites ( Dienst Buitenlandse Zaken, …)

Vragen Antwoorden:

11Moeten zwangere vrouwen, die onlangs de getroffen gebieden bezochten, hun gynaecoloog raadplegen? Bekijk de video

12Is er een risico dat België wordt getroffen door het ZIKA virus?Bekijk de video

13Welke maatregelen worden door de Belgische Overheid genomen om het risico van verspreiding van het ZIKA virus in België te verminderen? Bekijk de video

14Kan men snel een vaccin verwachten die het ZIKA virus zal bestrijden? Bekijk de video

3 / 3