logo Facebook

Zikavirus

Inhoudtafel | Tekengrootte A A A
Menu
Menu verbergen
Meer informatie

Goeiedag,

Sinds het begin van 2016, is het ZIKA virus niet meer uit de media weg te slaan. Er circuleert vandaag heel wat informatie, sommige geruststellend andere alarmerend. Om antwoord te bieden aan deze stroom van informatie heeft het platform Mijnthuisdoktermijngezondheid besloten, om samen met de artsen van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, bekend om haar expertise op het gebied van infectieziekten, een balans te maken over deze ziekte.

Elke vraag wordt door een arts beantwoord in een videofragment. Als u meer informatie over het onderwerp wenst, kan u daarvoor best terecht op www.itg.be.

Wanneer één van uw patiënten vragen heeft over het Zika virus, kan u hem of haar verwijzen naar mijnthuisdoktermijngezondheid. Zij vinden er de juiste medische en wetenschappelijk gevalideerde informatie en verwijzingen naar verschillende officiële websites ( Dienst Buitenlandse Zaken, …)

Vragen Antwoorden:

6Hoe kan men de aanwezigheid van het ZIKA virus opsporen?Bekijk de video

7Wat is de behandeling wanneer men besmet is met het ZIKA virus? Bekijk de video

8Wie loopt risico om besmet te worden? Bekijk de video

9Wat is het advies voor vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden en die toch wensen naar de gebieden af te reizen waar er een uitbraak van het ZIKA virus gaande is?Bekijk de video

10Wat zijn de mogelijke gevolgen voor vrouwen die toch met het ZIKA virus besmet geraken? Bekijk de video